Filteren of vitaliseren?


Vaak krijgen we de vraag wat het verschil is tussen een waterfilter en een watervitaliser. "Moet ik m'n drinkwater filteren of vitaliseren of allebei?"

Een waterfilter haalt stoffen uit het water, een vitaliser doet dat niet, die bewerkt de structuur van het water. Met waterfilters bedoelen we dus ontkalkers, osmose-apparaten, filterkannen voor op het aanrecht enzovoorts.
 

Waterfilter onnodig en mogelijk gevaarlijk

Uw eigen water filteren hoeft dus ons inziens niet. Vitaliseren wel. Het water is qua chemische samenstelling behoorlijk schoon, maar energetisch zwak. Vergelijkt u bijvoorbeeld met een 100-jarige die helemaal gezond is, maar tegelijk niet sterk meer.

Naar onze mening is het filteren van drinkwater in Nederland en België onnodig. De Nederlandse drinkwaterbedrijven staan aan de top in de wereld, mede door de door hen toegepaste hi-tech filtermethodes. De vervuilingen die nog in het drinkwater zitten zijn zo minuscuul dat je wel een zwembad per dag leeg mag drinken wil je daarvan last krijgen. Verschillende waterfilterverkopers maken gebruik van gezaaide angst om hun waar te verkopen. Het kopen van een filter kost ons inziens onnodig geld en vraagt ook stipt onderhoud. Als het filter, waarin zich chemicaliën gaan ophopen, scheurt, kunt u problemen krijgen. Sowieso kunnen op de filters bacteriën gaan groeien die de waterkwaliteit negatief beïnvloeden. Filters moet u op tijd vernieuwen!

Vergeet ook niet dat iedere slok water die door het filter gaat steeds negatiever wordt belast. Immers, het filter verzamelt steeds meer negatieve stoffen die de kwaliteit van het water dat er doorheen stroomt steeds verder benadeelt. Daarom moet er achter een filter weer een watervitaliser om de structuur weer in orde te brengen.

Alleen als u geen enkele kalkaanslag meer wilt in uw huis, moet u een ontkalker kopen.

Als u naast een vitaliser ook een waterfilter wilt, kunnen wij dat voor u regelen op de beste manier.
 

Watervitaliser heeft kalkwerende werking


Een watervitaliser filtert dus niet. De samenstelling van het water blijft gelijk. Alleen de structuur wordt beïnvloed. Vergelijk u 't maar met een sportteam. Dezelfde sporters kunnen in verschillende opstellingen (structuur) aanzienlijk betere prestaties leveren dan wanneer ze slecht georganiseerd zijn.

De structuur van drinkwater wordt vooral bepaald door de waterstofbruggen. Dat zijn verbindinkjes tussen de ene watermolecuul en de andere. Die verbindingen veranderen razendsnel als het water onder invloed raakt van andere stoffen. De vitaliser bevat een trilling die de watermoleculen laat organiseren zoals ze dat ook in gletsjerwater doen. Het drinkwater dat door de vitaliser gaat wordt als het ware teruggezet in zijn oorspronkelijke, door de natuur beïnvloede vorm.
 
Dat klinkt misschien wat ongrijpbaar en dat is het ook. Wetenschappers zijn al jaren bezig om het fenomeen te verklaren, maar daar nog niet in geslaagd. Tegelijk kan het niet zo zijn dat duizenden gebruikers in Nederland, ook professionele, en miljoenen in de wereld, niet overtuigd zijn van het positieve effect. Maar toch krijgt u bij Qua Vita een jaar tevredenheidsgarantie op de leidingvitalisers, want we willen dat u tevreden bent.

Een leuk bijproduct van de Leliveld watervitaliser is dat er door de veranderde structuur ook een ontkalkend effect optreedt. Dat betekent dat er beduidend minder kalkaanslag zit in uw apparaten en op uw tegels in de douche bijvoorbeeld. En de aanslag die er nog wel is, is met een doekje gemakkelijk weg te halen.